Deal bevestigd: Fortuna Sittard heeft getekend voor hun droomspeler.

Hoe Leeds United vertrok Fortuna Düsseldorf was verbijsterd tijdens de onderhandelingen om Ao Tanaka te tekenen.

Leeds United is erin geslaagd om Isaac Schmidt en Ao Tanaka te tekenen op de laatste dag van de transferperiode.

Het duo volgde Jayden Bogle, Largie Ramazani, Manor Solomon, Joe Rodon en Alex Cairns naar Elland Road, hoewel de Whites Fortuna Düsseldorf eigenlijk geschokt achterlieten tijdens de onderhandelingen om Tanaka te tekenen.

Dus, wat deed Leeds United om de Duitse club te verrassen? Laten we eens kijken…

Leeds United verraste Fortuna Düsseldorf in de gesprekken over Ao Tanaka.
Een verhaal van Bild in Duitsland deelt nu enkele fijnere details over de transfer van de Japanse international naar Yorkshire.

Ten eerste legt de Duitse nieuwsuitgever uit dat Fortuna Düsseldorf het bod van Leeds United van €2,5 miljoen (£2,1 miljoen) voor Tanaka aanvankelijk heeft afgewezen – in plaats daarvan vroegen ze €4 miljoen (£3,4 miljoen) voor de centrale middenvelder.

Bild meldt dat de 2.Bundesliga-club niet verwachtte dat Leeds United met een tweede bod zou terugkomen na het doen van dat tegenbod, vooral met zo weinig tijd die nog resteerde in de transferperiode.

Echter, Fortuna Düsseldorf zou geschokt zijn geweest toen de Witten terugkeerden naar de onderhandelingstafel, en uiteindelijk een deal van €3,5 miljoen (£2,9 miljoen) voor de 25-jarige afrondden, met nog eens €500.000 (£421.000) aan bonussen.
De Duitse club zou helemaal niet van plan zijn geweest om Tanaka te verkopen, maar was blij €4 miljoen (£3,4 miljoen) te accepteren, gezien het feit dat hij nog maar 11 maanden op zijn contract had staan. Een bod dat ze op de deadline van de transferperiode echt nooit hadden verwacht in hun inbox te zien verschijnen, aldus Bild.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*