Goed nieuws: De sleutelplaag van Fortuna Sittard keert terug naar het spel na…

Feyenoord scoort vijf; Fortuna Sittard en Groningen winnen opnieuw
Feyenoord herstelde zich van hun teleurstellende 1-1 gelijkspel thuis tegen Willem II vorige week door PEC Zwolle met 5-1 te verslaan. Doelpunten van Igor Paixao, Calvin Stengs, David Hancko en twee van Santiago Gimenez bezorgden Brian Priske zijn eerste competitiezege als Feyenoord-manager.

De Rotterdammers maakten een perfecte start en kwamen na vier minuten op voorsprong. De nieuwe aanwinst, Hugo Bueno, maakte direct indruk in een Feyenoord-shirt door een geweldige voorzet te geven, die Igor Paixao van dichtbij binnenkopte.

PEC was aan het einde van de eerste helft meer in de wedstrijd gekomen en schoot met een afstandsschot van Elliot Reijnders op de lat. Desondanks kwam Feyenoord sterker uit de tweede helft en scoorde binnen twee minuten. Het was een prachtig geplaatst doelpunt van Calvin Stengs nadat Igor Paixao hem buiten het zestienmetergebied had ingespeeld.

Enkele minuten later maakte Feyenoord er 0-3 van. Een vrije trap werd door verdediger David Hancko binnengeschoten. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd voor buitenspel, maar na een VAR-beoordeling werd de beslissing teruggedraaid.

Slechte opbouw van Zwolle zorgde ervoor dat Feyenoord hun vierde kreeg. Gjivai Zechiël veroverde de bal en die viel voor Santiago Gimenez, die hem van binnen het strafschopgebied in het net schoot.

Gimenez scoorde zijn tweede en Feyenoords vierde doelpunt in de 71e minuut. Een briljante pass van Stengs bracht de Mexicaan in een zee van ruimte en hij gebruikte de binnenkant van zijn voet om de bal langs Jasper Schendelaar in het Zwolse doel te plaatsen.

Toch kwam het mooiste doelpunt van de wedstrijd van Zwolle. Filip Krastev scoorde een troostgoal voor de thuisploeg met een sublieme volley van buiten het strafschopgebied.

PEC is het seizoen slecht begonnen en staat onderaan de ranglijst met zes tegendoelpunten en één doelpunt.

Twee teams die het seizoen geweldig zijn begonnen, zijn Fortuna Sittard en FC Groningen. Beide teams hebben hun eerste twee wedstrijden gewonnen; zij zijn de enige teams die dat hebben gedaan, met uitzondering van PSV en AZ.

FC Groningen volgde de 4-1 overwinning op NAC Breda afgelopen weekend op met een 2-1 zege uit bij RKC Waalwijk. Jorg Schreuders had Groningen op voorsprong gezet voordat Thom van Bergen die verdubbelde. Een laat doelpunt van Richard van der Venne bleek slechts een troost.